Blog & Nieuws

Op onze blog en nieuwspagina geven we informatie over onze coöperatie en informatie, tips en advies over hoe om te gaan met verschillende vraagstukken bij het nalatenschap van uwzelf of een dierbare. Heeft u een vraag over één of meer van onze berichten, of wilt u graag meer weten over nalatenschap? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met ons.

 • Wat doet een nalatenschapscoach?

  Wat doet een nalatenschapscoach?

  Gaande-weg is een platform met een twintigtal nalatenschapscoaches die over het hele land verspreid zijn. Maar wat doet een nalatenschapscoach nou eigenlijk? Het beroep is tamelijk nieuw en een aanvulling op de diensten die notarissen bieden op het gebied van nalatenschap, zoals het opmaken van een testament.
 • Wat is een levensdossier?

  Wat is een levensdossier?

  Iedereen weet wat een testament is, maar weet u ook wat een levensdossier is en hoe u dat kunt opstellen? In een testament laat u vastleggen wie na uw overlijden van u erft, een levensdossier gaat verder dan dat
 • Gaande-weg Nalatenschapscoaching

  Nalatenschapscoaching: voor wie?

  Gaande-weg is een platform van nalatenschapscoaches. We regelen alles rondom uw nalatenschap. We zijn er voor mensen die zelf hun nalatenschap bij leven willen regelen en voor mensen die plotseling met de nalatenschap van iemand in hun nabije omgeving geconfronteerd worden.
 • Nadenken over uw nalatenschap

  Nadenken over uw nalatenschap

  Wat gebeurt er met uw bezittingen na uw overlijden? Heeft u daar wel eens over nagedacht? Heeft u een testament bij een notaris laten vastleggen? De meeste mensen denken hier liever niet over na. Toch is het voor uw eigen gemoedsrust, maar vooral ook voor uw nabestaanden, fijn als u uw nalatenschap geregeld hebt.
 • Zoektocht naar erfgenamen

  Zoektocht naar erfgenamen

  Je leest het wel eens in de krant: een alleenstaande wordt dood in zijn/haar woning gevonden. Iemand verschijnt bijvoorbeeld zonder bericht niet op zijn/haar werk. De gemeente of woningbouwvereniging neemt dan contact op met de politie die bij de woning van de betroffene naar binnen gaat en de overledene aantreft. Omdat het in dit soort gevallen vaak om mensen gaat die (nog) weinig met de buitenwereld hadden is het voor nabestaanden prettig om een nalatenschapscoach in te schakelen.
 • Netjes en respectvol afsluiten

  Netjes en respectvol afsluiten

  Als een huurder overlijdt en er zijn niet meteen nabestaanden te vinden zijn kan een woningbouwvereniging een beroep op een nalatenschapscoach doen voor het afwikkelen van de nalatenschap. Een woningbouwvereniging mag namelijk niet zelf bij de woning naar binnen. Nalatenschapscoach Jolanda van Egmond neemt die taak dan graag op haar. Lees onze blog over waar ze dan mee te maken krijgt.
 • Regie op uw nalatenschap

  Regie op uw nalatenschap

  De meeste mensen denken er liever niet over na, over wat er na hun overlijden met hun nalatenschap gebeurt. Maar zijn uw nabestaanden wel op de hoogte van uw wensen? En bent u zich ervan bewust dat u uw dierbaren in een moeilijke periode met veel werk opzadelt? Een nalatenschapscoach kan ervoor zorgen dat uw wensen worden vastgelegd en dat er geen onenigheid of misverstanden over uw nalatenschap ontstaan.
 • Nadenken over uw nalatenschap

  Nadenken over uw nalatenschap

  Wat gebeurt er met uw bezittingen na uw overlijden? Heeft u daar wel eens over nagedacht? Heeft u een testament bij een notaris laten vastleggen? De meeste mensen denken hier liever niet over na. Toch is het voor uw eigen gemoedsrust, maar vooral ook voor uw nabestaanden, fijn als u uw nalatenschap geregeld hebt. Als u dit bij leven doet heeft u de regie zelf in handen en ontstaan er na uw overlijden geen onduidelijkheden. Alles wordt dan op de manier afgehandeld zoals u het prettig vindt.
 • Hulp bij afwikkelen nalatenschap

  Hulp bij afwikkelen nalatenschap

  Als een dierbare overlijdt betekent dat niet alleen dat u geconfronteerd wordt met verdriet en rouw, maar er moet ook een heleboel worden geregeld. Geen gemakkelijke opgave in een emotioneel zware tijd. Een nalatenschapscoach kan u bijstaan en ontzorgen tijdens de stappen die u moet doorlopen en ervoor zorgen dat u niets over het hoofd ziet. In onze nieuwe blog vertellen we u er meer over.
 • Waarom we ons in een platform verenigd hebben?

  Waarom we ons in een platform verenigd hebben?

  Gaande-weg is een platform van een twintigtal nalatenschapscoaches. Waarom we ons in een platform verenigd hebben? Om onze kennis en kunde te delen en om u landelijk van dienst te kunnen zijn. Het vrij nieuwe beroep van nalatenschapscoach vraagt om een gezamenlijke aanpak en profilering.
 • Onze coaches

  Onze coaches

  Gaande-weg is een samenwerkingsverband van een twintigtal nalatenschapscoaches met een landelijke dekking. Als er een dierbare overlijdt komt er als nabestaande veel op u af. Er moet van alles worden geregeld. De uitvaart natuurlijk, maar daarna moeten er ook nog tal van zaken worden afgehandeld. Een nalatenschapscoach kan u daarbij begeleiden.
 • Nieuwe website Gaande-weg

  Nieuwe website Gaande-weg

  Met trots presenteren we onze geheel vernieuwde website. Met nieuwe teksten, nieuwe afbeeldingen en kleuren. En een duidelijker onderscheid tussen de diensten die we aanbieden voor mensen die zelf hun nalatenschap willen regelen en mensen die geconfronteerd worden met het overlijden van iemand in hun nabije omgeving en niet weten wat ze allemaal moeten regelen.