Afwikkelen van nalatenschap 

- A life is what we live, a legacy is what we leave behind –

Als er een dierbare overlijdt komt er plotseling veel op nabestaanden af. Er moet van alles worden geregeld in een toch al zeer emotionele periode. In eerste instantie natuurlijk de uitvaart, maar daarna moet er ook nog van alles worden afgehandeld. U heeft te maken met de notaris, makelaar, accountant, de bank, verzekeringsmaatschappijen etc.. Maar ook praktische zaken als adressen van familie en vrienden, de bewaarplaats van belangrijke documenten en reservesleutels moeten worden geregeld. Vaak zien nabestaanden door de bomen het bos niet meer, ook omdat het natuurlijk een emotioneel zware tijd is.

Een nalatenschapscoach kan u tijdens deze periode begeleiden, fungeren als aanspreekpunt en indien nodig doorverwijzen naar andere experts. Een Gaande-weg nalatenschapscoach is onafhankelijk, deskundig, praktisch en gecertificeerd en helpt u onder andere met:

  • Ordenen en afwikkelen van administratie, post en lopende zaken;
  • Inventariseren van bankrekeningen, bezittingen, vorderingen en schulden en aanvragen van verklaring van erfrecht;
  • Beëindigen van abonnementen, lidmaatschappen en verzekeringspolissen, inventariseren van de inboedel, het maken van een boedelbeschrijving;
  • Informeren van instanties zoals Sociale Verzekeringsbank en pensioenfonds(en);
  • Inschakelen van specialisten als accountants, makelaars, taxateurs;
  • Ontruiming en leeg opleveren van de woning;
  • Afwikkeling en hulp bij verdeling van de nalatenschap;
  • Afleggen van rekening en verantwoording aan belanghebbenden.

Overzicht en regie

Op die manier neemt een Gaande-weg nalatenschapscoach u veel organisatie- en regelwerk uit handen en helpt daarmee ook eventuele conflicten tussen nabestaanden te voorkomen. Bovendien helpen ze u om overzicht te houden en de regie in eigen handen te nemen. Kies dus voor een soepele afwikkeling.

Wij helpen u graag!

Heeft u hulp nodig bij het afwikkelen van de nalatenschap? Neem dan contact met ons op en dan plannen we samen een afspraak in. Wij helpen u graag verder!