Regie op uw nalatenschap

Regie op uw nalatenschap

De meeste mensen denken er liever niet over na, over wat er na hun overlijden met hun nalatenschap gebeurt. Maar zijn uw nabestaanden wel op de hoogte van uw wensen? En bent u zich ervan bewust dat u uw dierbaren in een moeilijke periode met veel werk opzadelt? Een nalatenschapscoach kan ervoor zorgen dat uw wensen worden vastgelegd en dat er geen onenigheid of misverstanden over uw nalatenschap ontstaan.

Een testament omvat niet alles.

Natuurlijk kunt u een testament bij een notaris laten opmaken. Maar daarmee kunt u lang niet alles regelen. Wilt u bijvoorbeeld geld aan een goed doel schenken? Hebt u een bepaalde dierbare in gedachten voor een bijzondere verzameling of familiestukken als kunstwerken of sieraden? Is er iemand gemachtigd om uw administratieve zaken af te handelen, zoals het sluiten van uw bankrekening, verzekeringen, abonnementen? En dan hebben we het nog niet eens over uw digitale aanwezigheid gehad, zoals uw social media accounts. Ook dat zijn zaken die afgehandeld moeten worden.

Maar hoe dan wel?

Hoe vaak gebeurt het niet dat er onenigheid tussen nabestaanden ontstaat omdat zaken niet duidelijk op papier staan. Wilt u daar niet liever zelf de regie op houden? Dan is het zaak om voortijdig alles te regelen. Een nalatenschapscoach kan u daarbij helpen en ervoor zorgen dat u geen zaken over het hoofd ziet. Dan bepaalt u zelf wat er met uw spullen en nalatenschap gebeurt. Toch iets om eens over na te denken op het moment dat u nog gezond en helder van geest bent. De nalatenschapscoaches van Gaandeweg vertellen u graag vrijblijvend meer over.

Bekijk wat wij voor u kunnen betekenen bij het afwikkelen van nalatenschap.