Persoonlijk Levensdossier

- We all shine on, like the moon, and the stars, and the sun – (John Lennon)  

De meeste mensen denken niet graag na over hun eigen nalatenschap. Ook het praten hierover met dierbaren is niet gemakkelijk. Toch is het wel verstandig om dit tijdig te doen want veel problemen kunnen voorkomen worden als u de praktische zaken rondom uitvaart en erfenis bij leven al goed regelt. De nalatenschapscoach kan u hierbij van dienst zijn.

Centraal bij de nalatenschapsplanning bij leven staat het opmaken van uw persoonlijk levensdossier. Het levensdossier is een belangrijk naslagwerk voor uw nabestaanden bij het afwikkelen van uw nalatenschap, maar ook bij leven zult u er gemak van hebben. 

Zorg ervoor dat mantelzorgers, nabestaanden, de uitvaartverantwoordelijke of executeur-testamentair kunnen worden geïnformeerd over persoonlijke zaken die van belang zijn en leg die informatie vast. In het Persoonlijk LevensDossier (PLD®) van Gaande-weg kunt u zorg en zaken nu goed regelen voor later.  


Hoe werkt het?

In een persoonlijk levensdossier kunt u eenvoudig persoonlijke informatie verzamelen. Het is een privédocument met alle informatie die u belangrijk vindt en die emotioneel, zakelijk en praktisch van belang kan zijn voor degenen die achterblijven: foto’s, brieven, teksten, adressenlijsten, bankcodes, login-informatie. U bepaalt zelf aan wie u deze informatie toevertrouwt. Dezelfde informatie kan ook worden gebruikt voor het opstellen van een Levenstestament of als inventarisatie voor uw testament. Naast de papieren versie maken wij ook gebruik van Het Levensregister, een online tool die u zelfstandig of samen met een van onze professionals kunt invullen. Deze is eenvoudig en te allen tijde door u te raadplegen en aan te passen zodat het altijd actueel blijft.


Wij helpen u graag!

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Of wilt u meer informatie over het levensdossier? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!