Co÷peratie Gaandeweg

Volmacht regelen

Een volmacht is bedoeld om de zaken te regelen voor een eventuele latere periode van wilsonbekwaamheid of voor een periode waarin iemand (tijdelijk) niet in staat is om zijn/haar eigen zaken te regelen. Om een volmacht te kunnen regelen is allereerst vereist dat de volmachtgever wilsbekwaam is op dit punt: dat hij in staat is om dit vrijwillig en bij volle bewustzijn te doen en dat hij begrijpt wat hij doet. Dit betekent dat personen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking meestal niet in staat zijn een volmacht af te geven en dat dus voor hen deze mogelijkheid niet openstaat. Een tweede vereiste is dat er iemand is (binnen of buiten de familie) in wie degene die de volmacht geeft vertrouwen heeft. Er is geen toezicht en geen controle, dus is het een kwestie van vertrouwen. De volmachtgever kan trouwens wel bepalen dat er toezicht wordt gehouden en door wie.

Voor het opstellen en afgeven van een volmacht hoeft men niet naar een notaris. Een volmacht moet schriftelijk opgesteld worden met vermelding van datum en handtekening. Aangezien er diverse volmachten zijn is het belangrijk goed te bedenken waarvoor de volmacht wordt verleend en dat goed in de juiste volmacht te beschrijven. Uw nalatenschapscoach van Gaande-weg kan u hierbij behulpzaam of indien gewenst u begeleiden bij de notaris voor het opstellen van een notariele volmacht.

Voor advies over een volmacht kan de nalatenschapscoach van Gaande-weg u behulpzaam zijn.

Nieuws

Erfenis: Beneficiair of zuiver aanvaarden
Erfenis accepteren of weigeren U kunt een erfenis accepteren of weigeren. Het weigeren van een erfenis wordt ook verwerpen genoemd.
Lees verder

Uit de praktijk Winnaar of verliezer?
‘Pastoor uit Asten erft € 120.000 van een diepgelovige vrouw. Haar nabestaanden namen hier geen genoegen mee! 
Lees verder

Voorkom familieruzie, bespreek erfenis aan goed doel
Nederlanders nemen steeds vaker goede doelen op in hun testament, blijkt onderzoek van 89 organisaties. 
Lees verder

Cooperatie Gaande-weg

Peperstraat 16d
2801 RE Gouda
info@gaande-weg.nl
© 2019 Co÷peratie Gaande-weg UA Algemene voorwaarden - Disclaimer - Sitemap