Co÷peratie Gaandeweg

Schenken met uitsluitingsclausule

Is uw kind getrouwd in gemeenschap van goederen en gaat hij of zij scheiden? Dan wordt uw schenking  verdeeld tussen uw kind en uw schoondochter of -zoon. Wilt u dat niet? Maak dan gebruik van een uitsluitingsclausule.   

Als u schenkt met een uitsluitingsclausule bepaalt u dat het geld niet in de gemeenschap van goederen valt. Gaat hij of zij scheiden? Dan hoeft uw kind het geschonken bedrag niet te delen met uw schoondochter of -zoon. Hoewel niet verplicht is het verstandig om deze uitsluitingsclausule vast te leggen in een schenkingsovereenkomst. Dat kan problemen achteraf voorkomen.

In schenkingsovereenkomst vastleggen
Wilt u een uitsluitingsclausule aan de schenking verbinden? U kunt ervoor kiezen om dat te vermelden in de omschrijving als u het geld overboekt naar uw kind. Het nadeel daarvan is dat u moet bewijzen dat u de clausule heeft gemaakt. Dat kan lastig zijn. U ondervangt dit door zelf een akte op te stellen. Uw nalatenschapscoach helpt u graag op weg.

 

Klik hier voor het volledige artikel.

Nieuws

Erfenis: Beneficiair of zuiver aanvaarden
Erfenis accepteren of weigeren U kunt een erfenis accepteren of weigeren. Het weigeren van een erfenis wordt ook verwerpen genoemd.
Lees verder

Uit de praktijk Winnaar of verliezer?
‘Pastoor uit Asten erft € 120.000 van een diepgelovige vrouw. Haar nabestaanden namen hier geen genoegen mee! 
Lees verder

Voorkom familieruzie, bespreek erfenis aan goed doel
Nederlanders nemen steeds vaker goede doelen op in hun testament, blijkt onderzoek van 89 organisaties. 
Lees verder

Cooperatie Gaande-weg

Peperstraat 16d
2801 RE Gouda
info@gaande-weg.nl
© 2019 Co÷peratie Gaande-weg UA Algemene voorwaarden - Disclaimer - Sitemap