Co÷peratie Gaandeweg

Erven en schenken, vrijstellingen schenkbelasting

Een vrijstelling voor schenkbelasting betekent dat de ontvanger alleen schenkbelasting betaalt over de waarde van de schenking boven een bepaald bedrag.

Een vrijstelling geldt per ontvanger. U mag dus aan meerdere personen belastingvrij schenken. De vrijstellingen gelden per kalenderjaar. Gehuwden en geregistreerde partners worden voor de berekening gezien als een. U behaalt dus geen voordeel door aan uw zoon en uw schoondochter te schenken. Schenkingen van ouders samen of ieder apart aan een kind binnen één kalenderjaar worden samengevoegd. Het splitsen van een schenking tussen twee ouders levert dus geen voordeel op.

Voor jaarlijkse schenkingen binnen de jaarlijkse vrijstelling schenkbelasting hoeft u geen aangifte te doen. Het is wel raadzaam van schenkingen een notie te maken bijvoorbeeld in uw Persoonlijk LevensDossier. Doet u een schenking door middel van een bankoverschrijving bewaar dan deze bankafschrift.

 

Klik hier voor het volledige artikel.

Nieuws

Erfenis: Beneficiair of zuiver aanvaarden
Erfenis accepteren of weigeren U kunt een erfenis accepteren of weigeren. Het weigeren van een erfenis wordt ook verwerpen genoemd.
Lees verder

Uit de praktijk Winnaar of verliezer?
‘Pastoor uit Asten erft € 120.000 van een diepgelovige vrouw. Haar nabestaanden namen hier geen genoegen mee! 
Lees verder

Voorkom familieruzie, bespreek erfenis aan goed doel
Nederlanders nemen steeds vaker goede doelen op in hun testament, blijkt onderzoek van 89 organisaties. 
Lees verder

Cooperatie Gaande-weg

Peperstraat 16d
2801 RE Gouda
info@gaande-weg.nl
© 2019 Co÷peratie Gaande-weg UA Algemene voorwaarden - Disclaimer - Sitemap