Co÷peratie Gaandeweg

digitale nalatenschap

We worden steeds digitaler. Het is bijna niet meer voor te stellen dat we geen account hebben bij Spotify, Facebook, LinkedIn of foto's bewaren in een cloud. Maar ook sms-berichtjes of chatberichten in WhatsApp vallen onder een digitale nalatenschap. 

Uit een onderzoek van SeniorWeb blijkt dat maar weinig mensen stilstaan bij hun digitale nalatenschap: bijna 70% van de 900 ondervraagden geeft aan dit nog niet geregeld te hebben, en het ook niet met naasten besproken te hebben. 35% van hen geeft aan hierover nooit nagedacht te hebben. Een van de belangrijkste reden waarom ze dit nog niet geregeld hebben is dat men niet weet wat men moet doen en geen goed overzicht heeft.

Onbewust zadelen we onze nabestaanden op met een emotioneel zware, ingewikkelde en tijdrovende klus. Zij zitten in een emotionele achtbaan niet te wachten op het zo'n digitale erfenis. 

Met behulp van het Persoonlijk LevensDossier brengen we uw digitale nalatenschap in kaart. Welke abonnementen heeft u, welke accounts heeft u en hoe wenst u zichtbaar te zijn op social media na uw overlijden? Iedereen kan zich nog wel de pijnlijke felicitatie herinneren in 2015 van politicus Henk Krol aan overleden schrijver Joost Zwagerman op Facebook. 

Door aan te geven hoe u wenst voort te leven op social media kan er voorkomen worden dat men, zoals in bovenstaand voorbeeld, nog geconfronteerd wordt met een melding van een verjaardag van iemand die overleden is.

 

Nieuws

Erfenis: Beneficiair of zuiver aanvaarden
Erfenis accepteren of weigeren U kunt een erfenis accepteren of weigeren. Het weigeren van een erfenis wordt ook verwerpen genoemd.
Lees verder

Uit de praktijk Winnaar of verliezer?
‘Pastoor uit Asten erft € 120.000 van een diepgelovige vrouw. Haar nabestaanden namen hier geen genoegen mee! 
Lees verder

Voorkom familieruzie, bespreek erfenis aan goed doel
Nederlanders nemen steeds vaker goede doelen op in hun testament, blijkt onderzoek van 89 organisaties. 
Lees verder

Cooperatie Gaande-weg

Peperstraat 16d
2801 RE Gouda
info@gaande-weg.nl
© 2019 Co÷peratie Gaande-weg UA Algemene voorwaarden - Disclaimer - Sitemap